afdeling Amersfoort en omgeving.
Verslagen

Nachtvlinders

De nachtvlinderwerkgroep.
Al ruim 25 jaar wordt er onderzoek gedaan aan nachtvlinders in Amersfoort en omgeving. 
In 1984 kwam een rapport (afl.5) uit, in de serie Natuur, Landschap en Milieu van Amersfoort, van een inventarisatie van het bosgebied Birkhoven dat uitgevoerd werd in 1980.
Van 1985 tot en met 1999 werd er jaarlijks door de Vlinderwerkgroep Amersfoort onderzoek gedaan naar het voorkomen van nachtvlinders op het landgoed Schothorst bij Hoogland. Ook daar kwam een rapport van uit in de bekende serie (afl.19).
In 2000 begon een groepje KNNV-ers nachtvlinders te bekijken op het land van de familie van Dijk aan de Hessenweg in Achterveld. We mochten de materialen van De Schothorst blijven gebruiken. In 2005 zijn de activiteiten tijdelijk verplaatst naar het terrein bij de woning van de toenmalige Utrechts Landschapsboswachter Jos Koopmans in het kader van WIS (Werkgroep Inventarisatie Stoutenburg).
Sinds 2006 wordt er weer jaarlijks geïnventariseerd in Achterveld. Nog steeds worden leuke  en veel nachtvlinders aangetroffen.

Op dit moment heeft de  werkgroep ook een eigen lichtbak, die altijd gebruikt kan worden, ook bij minder weer.

Iedereen is welkom om eens te komen kijken. Mocht men dan enthousiast worden , dan is er de mogelijkheid om lid te worden van de werkgroep.
Geef je dan op bij de coördinator. De coördinator bepaalt plaats, tijd en inhoud van een bijeenkomst maar leden kunnen wel een inbreng leveren.
Iedere bijeenkomst wordt doorgemaild aan de leden.
Iedereen is vrij om te komen  maar het is voor de organisatie wel prettig om te horen wie er komt. Als er bijvoorbeeld maar twee komen dan gaat het misschien niet door.
Koffie wordt door de gastvrouw geregeld. Om de beurt zorgen we voor frisdrank e.d., waar in de loop van de avond behoefte  aan is.
In de zomer kunnen de vangavonden erg laat starten en ook eindigen. Meestal zijn we zo’n 3-4 uur bezig. 

Alice van Hunnik, coördinator  voor kontakt klik hier                
Telefoon:        033-4944822

Verslag Nachtvlindernacht 2011
Bericht van de nachtvlinderwerkgroep 2011
 
Verslag Nachtvlindernacht 2010
Bericht van de Nachtvlinderwerkgroep 12 juni 2010
Verslag Nachtvlindernacht 2009
Verslag Nachtvlindernacht 2008